Γνωρίζετε τι είναι η Έυρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας?

Πιστεύετε πως η έκδοση της Ευρωπαϊκης Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας είναι περιττή?

Σάββατο 23 Μαΐου 2009



Αντηλιακά προϊόντα

Η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού προϊόντος που πρέπει να έχετε μαζί σας στις διακοπές σας είναι ευκολότερη χάρη στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σαφέστερη αναγραφή των στοιχείων στις ετικέτες των προϊόντων. Να χρησιμοποιείτε αντηλιακά προϊόντα που προστατεύουν τόσο από την ακτινοβολία UV-B όσο και από την ακτινοβολία UV-A. Η ακτινοβολία UVB προκαλεί εγκαύματα και ο δείκτης SPF εκφράζει σε αριθμούς μέχρι το 50 τον βαθμό προστασίας από την ακτινοβολία αυτή. Η ακτινοβολία UVA προκαλεί γήρανση της επιδερμίδας και επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, και για το λόγο αυτό θα καθιερωθεί λογότυπος UVA που θα δείχνει τον βαθμό προστασίας από την ακτινοβολία UVA, βάσει μιας τυποποιημένης μεθόδου ελέγχου. Παραπλανητικοί όροι όπως «πλήρης προστασία» ή «ασπίδα κατά του ήλιου» θα απαγορευτούν. Η χρήση αντηλιακών προϊόντων είναι, βεβαίως, μόνο ένας από τους τρόπους προστασίας μας από τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής έκθεσής μας στον ήλιο.

Επίπεδα όζοντος
Προτού ξεκινήσετε για το ταξίδι σας, μπορείτε αν θέλετε να ενημερωθείτε για τα τελευταία επίπεδα όζοντος σε όλη την Ευρώπη, ιδίως αν υποφέρετε από άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα.

4 σχόλια:

  1. πόσο συχνά πρέπει να αναννεώνουμε το αντηλιακό μας, αληθεύει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν αδιάβροχα προιόντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσο τα βλέπω αυτά τόσο σιγουρεύομαι πως το ιδανικό προϊόν είναι πολύ πολύ μακριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00-16.00 ΓΙΑΤΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΠΤΙΚΟΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mην το παρακάνετε με τον ήλιο.
    Δεν αρκεί να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να είστε πραγματικά προστατευμένοι από τις πιθανές βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Tο πιο σωστό μέτρο αντηλιακής προστασίας είναι η περιορισμένη έκθεση στον ήλιο, ακόμη και με αντηλιακό. Aυτοί που θέλουν να παραμείνουν με τις ώρες στην παραλία, θα πρέπει τουλάχιστον να την επισκέπτονται μετά τις 3 ή 4 το μεσημέρι, που οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι κάθετες και έτσι είναι λιγότερο ισχυρές, ή νωρίς το πρωί μέχρι και τις 11-12. Tις ώρες μεταξύ 12 και 3 θα πρέπει να είστε προστατευμένοι σε κάποιο σημείο που έχει καλή σκιά (όχι κάτω από ομπρέλα).
    Xρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας
    Eφαρμόστε το αντηλιακό σας 15-30΄ πριν την έκθεσή σας στον ήλιο και φροντίστε να το ανανεώνετε τακτικά όσο παραμένετε στον ήλιο και οπωσδήποτε κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό ή όταν ιδρώνετε πολύ. Mην κάνετε το λάθος να μένετε κάτω από την ομπρέλα χωρίς αντηλιακό ή να μπαίνετε στη θάλασσα χωρίς να το έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως. Eπίσης, μη θεωρείτε ότι στη συννεφιά είστε προστατευμένοι. Mολονότι η θερμότητα του ήλιου δεν γίνεται αισθητή, η υπεριώδης ακτινοβολία UV φτάνει στο δέρμα σας. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι παθαίνουν έγκαυμα τις ημέρες με συννεφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή