Γνωρίζετε τι είναι η Έυρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας?

Πιστεύετε πως η έκδοση της Ευρωπαϊκης Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας είναι περιττή?

Σάββατο 23 Μαΐου 2009



Ύδατα κολύμβησης

Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχύουν αυστηρές προδιαγραφές για τα ύδατα κολύμβησης. Ετήσια έκθεση της Επιτροπής παρέχει στους ταξιδιώτες χρήσιμες πληροφορίες για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, τόσο των παράκτιων όσο και των εσωτερικών. Διατίθεται επίσης διαδραστικός χάρτης όπου μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση των υδάτων κολύμβησης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εάν δείτε γαλάζια σημαία σε μια παραλία ή μια μαρίνα, μπορείτε να είστε βέβαιος ότι πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές όσον αφορά την ποιότητα των υδάτων, την ασφάλεια, τις υπηρεσίες, τη διαχείριση του περιβάλλοντος και την ενημέρωση. Το 2008, η γαλάζια σημαία απονεμήθηκε σε περισσότερες από 2.850 παραλίες και μαρίνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την προαιρετική αυτή πρωτοβουλία διαχειρίζεται το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Αγωγή στην Ευρώπη (Foundation for Environmental Education in Europe) Περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετέχουσες χώρες και τις τοποθεσίες στις οποίες έχει απονεμηθεί γαλάζια σημαία.

1 σχόλιο:

  1. και τι γίνεται με τις παραλίες που είχαν πάρει κάποτε τη γαλάζια σημαία και ακόμα τη διατηρούν αλλά τελικά η κατάσταση τους είναι μακριά από το χαρακτηρισμό "καθαρή"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή